Benvinguda

Com a alcalde de la Vila Joiosa, o la Vila, desitge donar-los la benvinguda a través d’esta pàgina web, a una ciutat d’enclavament privilegiat i que compta amb un envejable patrimoni cultural.
En els nostres carrers pot observar-se reflectit el patrimoni d’una població, la història del qual prové de les cultures més dispars, fruit evident d’una situació geogràfica i una climatologia que faciliten una estada reposada.
Tots els quilòmetres de litoral que disposa el nostre terme municipal fan, a més, que els amants de la platja troben en la calma del Mediterrani el lloc ideal on relaxar-se.
Des d’este espai virtual la Vila Joiosa els oferix una grata acollida si, finalment, opten per acostar-se a conéixer-nos.

Dades de l’edifici

L’arquitecte: L’artífex d’un edifici tan singular i emblemàtic ha sigut l’arquitecte espanyol José Maria Torres Nadal, juntament amb la col·laboració d’Antonio Marquerie. Torres Nadal, nascut en Cieza (Múrcia) en 1947, ha rebut nombrosos premis en el món de l’arquitectura. Titulat en l’ETSA de Barcelona en 1973, va obtindre el títol de Doctor en 1986. Entre 1978 i 1987 va exercir com a professor en l’ETSA de Barcelona. En 1997 es va fer càrrec de la Direcció del Departament de Projectes de la Universitat d’Alacant, del qual és catedràtic des de 1999. Des de 1983 és editor i director de la col·lecció de llibres Arquilecturas. La seua obra ha sigut arreplegada en nombroses revistes, monografies, catàlegs i llibres, i els seus escrits han aparegut en diverses publicacions i diaris.
Preocupat perquè els seus treballs s’integren en la ciutat, Torres Nadal fa referència al Teatre Auditori de la Vila Joiosa com « Un edifici relativament fàcil de fer». La zona dels músics, la del personal administratiu o, inclús, la cafeteria s’integren en l’espai públic per a generar vida urbana, «tant o més important que la vida interior, vinculades ambdues a través de les sales d’assaig», explica l’autor de l’obra, per a qui el braç al voltant de qual s’articula l’auditori està caracteritzat «per una certa novetat, ja que organitza l’espai entre la ciutat i l’auditori".
Per a la realització d’este disseny, Torres Nadal ha tingut també molt en compte la zona en què s’ubica.

El projecte: Durant el desenvolupament del projecte un dels moments que cal destacar és el fet d’haver sigut seleccionat per a ser exposat en el Museu d’Art Contemporani de Nova York (MOMA) , com un dels millors projectes arquitectònics espanyols d’avantguarda, que es convertix en una obra referencial de la nova arquitectura espanyola.
L’exposició va reunir 53 projectes arquitectònics, dels quals el Teatre Auditori va ser el projecte més gran i amb més capacitat de tots els que es van presentar en la mostra espanyola a Nova York.

L’edifici: El Teatre Auditori de la Vila Joiosa, obra de José María Torres Nadal i Antonio Marquerie, és un original edifici format per un cos central, que arreplega una sala per a 820 persones i que es prolonga a través d’un braç semicircular, que l’envolta. <<És el més atractiu del projecte>>, va dir l’arquitecte José María Torres Nadal.
El Teatre Auditori de la Vila Joiosa és una construcció de 25 metres d’altura que innova i revoluciona el tradicional sentit del programa d’estes edificacions, per proposar com a innovació que eixe programa es repartisca al voltant de tot l’edifici com una constel·lació.
Els materials de construcció són tots nobles, de primera qualitat, entre els quals predominen l’acer i el vidre.

Façana de l’edifici

Foyer principal

Vista a l’escenari

Foyer primera planta

Vista pati de butaques i anfiteatre

Àgora i accés principal

Localització

Carrer Concepción Aragonés, 2
03570 La Vila Joiosa (Alacant)
Tel: 96 589 42 50
Tel Taquilla: 96 685 08 08
teatre.auditori@villajoyosa.com
cultura@villajoyosa.com

Programació

<< Octubre >>

Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.
1 2 345 6
7 8 9 10 11 1213
14 15 16 17 1819 20
21 22 23 24 2526 27
28 29 30 31
Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.

Tots        Concert        Dansa        
Espectacle infantil        Teatre        

  
Quinta Edició “Encuentros de Cine de Autor”

Cicle dedicat a Clint Eatswood.

Presentat pel periodista i escriptor Juan Manuel de Prada.

Amb la participació d´un prestigiós director de cine espanyol.

La Banda Ateneu de La Vila Joiosa interpretarà les més cèlebres obres musicals de les películes d´Eatswood.

 

 

» 04 d’Octubre de 2019 al 05 d’Octubre de 2019 «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Societat Ateneu Musical

  
Las Vegas Jazz Band


  • Rochi Producciones.

Las Vegas Jazz Band és una formació que transporta el públic amb l'esperit d'entreteniment de l'època daurada dels anys 60 de las Vegas.

La banda deixa l'audiència amb els records de quan aquesta famosa i emblemàtica ciutat era la capital del show business i del swing, ja que en aquell moment, qualsevol nit, podíem veure en directe els millors artistes com: Nancy Wilson, Peggy Lee , Shirley Bassey, Lena Horne, Carol Lawrence, Eydie Gormé, Bobby Darin, Frank Sinatra, Jack Jones, Dean Martin, Mel Torme, Sammy Davis Jr. i molts més ...
Amb un septet que de vegades sona com una Big Band, amb Jeff Jerolamon, reconegut baterista a nivell internacional, al costat d'un elenc de músics valencians d'alt nivell i Eva Romero, una de les cantants amb més projecció en el panorama jazzístic valencià. Las Vegas Jazz Band assegura un fantàstic concert amb l'autèntic esperit vintage dels 60's.

Durada: 75 min

Jòvens i adults

Entrada: 6 €

 

 

» 19 d’Octubre de 2019 - des de les 20:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

VENDA D’ENTRADES Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08

 
  
XXV Aplec de danses de la Vila Joiosa

Entrades a càrrec de l'organització

 

» 26 d’Octubre de 2019 - des de les 19:00 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Grup de danses Almadrava

  
L’Electe

L’Horta Teatre.
L'Electe és una peça còmica sobre el president d'un país que el dia del seu discurs d'investidura descobreix els veritables motius que l'han empès fins a aquest moment. Aquest espectacle reflexiona sobre les motivacions que mouen a les persones a dirigir un govern. Una responsabilitat que la major part de la ciutadania defugiria i que, potser, amaga altres motivacions, més enllà de l'ambició de poder o dels afanys legítims per millorar el món.
 
Política contra ciència, consciència contra aparença, poder contra poder.

Direcció: Carles Sanjaime

Text: Ramon Madaula

Versió: Juli Disla

Actors: José Manuel Casany i Alfred Picó

 

Durada: 75 min.

Idioma: Valencià

Públic jove i adult

Entrada: 6 €

 

 

» 13 d’Octubre de 2019 - des de les 19:00 h «


Tipus de públic: jovens

Teatre Auditori la Vila Joiosa

VENDA D’ENTRADES Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08

Venda d’entrades