Benvinguda

Com a alcalde de la Vila Joiosa, o la Vila, desitge donar-los la benvinguda a través d’esta pàgina web, a una ciutat d’enclavament privilegiat i que compta amb un envejable patrimoni cultural.
En els nostres carrers pot observar-se reflectit el patrimoni d’una població, la història del qual prové de les cultures més dispars, fruit evident d’una situació geogràfica i una climatologia que faciliten una estada reposada.
Tots els quilòmetres de litoral que disposa el nostre terme municipal fan, a més, que els amants de la platja troben en la calma del Mediterrani el lloc ideal on relaxar-se.
Des d’este espai virtual la Vila Joiosa els oferix una grata acollida si, finalment, opten per acostar-se a conéixer-nos.

Dades de l’edifici

L’arquitecte: L’artífex d’un edifici tan singular i emblemàtic ha sigut l’arquitecte espanyol José Maria Torres Nadal, juntament amb la col·laboració d’Antonio Marquerie. Torres Nadal, nascut en Cieza (Múrcia) en 1947, ha rebut nombrosos premis en el món de l’arquitectura. Titulat en l’ETSA de Barcelona en 1973, va obtindre el títol de Doctor en 1986. Entre 1978 i 1987 va exercir com a professor en l’ETSA de Barcelona. En 1997 es va fer càrrec de la Direcció del Departament de Projectes de la Universitat d’Alacant, del qual és catedràtic des de 1999. Des de 1983 és editor i director de la col·lecció de llibres Arquilecturas. La seua obra ha sigut arreplegada en nombroses revistes, monografies, catàlegs i llibres, i els seus escrits han aparegut en diverses publicacions i diaris.
Preocupat perquè els seus treballs s’integren en la ciutat, Torres Nadal fa referència al Teatre Auditori de la Vila Joiosa com « Un edifici relativament fàcil de fer». La zona dels músics, la del personal administratiu o, inclús, la cafeteria s’integren en l’espai públic per a generar vida urbana, «tant o més important que la vida interior, vinculades ambdues a través de les sales d’assaig», explica l’autor de l’obra, per a qui el braç al voltant de qual s’articula l’auditori està caracteritzat «per una certa novetat, ja que organitza l’espai entre la ciutat i l’auditori".
Per a la realització d’este disseny, Torres Nadal ha tingut també molt en compte la zona en què s’ubica.

El projecte: Durant el desenvolupament del projecte un dels moments que cal destacar és el fet d’haver sigut seleccionat per a ser exposat en el Museu d’Art Contemporani de Nova York (MOMA) , com un dels millors projectes arquitectònics espanyols d’avantguarda, que es convertix en una obra referencial de la nova arquitectura espanyola.
L’exposició va reunir 53 projectes arquitectònics, dels quals el Teatre Auditori va ser el projecte més gran i amb més capacitat de tots els que es van presentar en la mostra espanyola a Nova York.

L’edifici: El Teatre Auditori de la Vila Joiosa, obra de José María Torres Nadal i Antonio Marquerie, és un original edifici format per un cos central, que arreplega una sala per a 820 persones i que es prolonga a través d’un braç semicircular, que l’envolta. <<És el més atractiu del projecte>>, va dir l’arquitecte José María Torres Nadal.
El Teatre Auditori de la Vila Joiosa és una construcció de 25 metres d’altura que innova i revoluciona el tradicional sentit del programa d’estes edificacions, per proposar com a innovació que eixe programa es repartisca al voltant de tot l’edifici com una constel·lació.
Els materials de construcció són tots nobles, de primera qualitat, entre els quals predominen l’acer i el vidre.

Façana de l’edifici

Foyer principal

Vista a l’escenari

Foyer primera planta

Vista pati de butaques i anfiteatre

Àgora i accés principal

Localització

Carrer Concepción Aragonés, 2
03570 La Vila Joiosa (Alacant)
Tel: 96 589 42 50
Tel Taquilla: 96 685 08 08
teatre.auditori@villajoyosa.com
cultura@villajoyosa.com

Programació

<< Maig >>

Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.
1 23 4 5
6 7 8 9 10 1112
13 14 15 16 1718 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.

Tots        Concert        Concurs        
Dansa        Teatre        

  
12 Festival de Música Festera “Llàgrimes de Santa Marta”

Organitza: Associació Santa Marta. 

 

» 01 de Maig de 2019 - des de les 18:30 h «


Tipus de públic: tots

Entrada a càrrec de l'organització

  
Concurs infantil d’ambaixadors. Veredicte i entrega de premis

Organitza: Associació Santa Marta

 

» 03 de Maig de 2019 - des de les 17:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Entrada a càrrec de l'organització

  
De vuelta

  •    Cía. José Soriano.

Amb esta nova aposta que fa l'artista alacantí José Soriano, realitza un recorregut musical i coreogràfic evolucionat i actual amb el propòsit de mostrar a l'espectador l'important i meravellosa que és la nostra cultura. Compta amb un repertori de músiques seleccionades per l'artista interpretada per una formació de músics de primer orde. Es pot dir que De Vuelta és un aire fresc, l'evolució del folklore de la dansa estilitzada i del flamenc respectant l'origen i les estructures tradicionals que li ha transmès tots els mestres que han format part de la vida del ballarí, així com la seua capacitat creativa i innovadora per a crear un espectacle com este.

Director i coreògraf: José Soriano

Repetidores: Marisa Rabadán i Virginia Sala

Primers ballarins: Eva Arcacia i José Soriano

Solistes: Andrea Campillo, Estefanía Gómez, Inmaculada Jaén, Julia Rubio, Marisa Rabadán i Virginia Sala.

Elenc: Cristina Campello, Esther Mula, Gracia Roch, Isabel Allue, Laura Rodas, Maite Paterna, María López, Nerea Sánchez i Rocío Fernández.

Director musical i pianista: David González.

Guitarra: Valentín Rosa

Cantaora: Vanesa Teba

Percussió: Antonio Correas

Violí: Herbert Péres

Duració: 1 h 30 min

            Preu: 8 €

 

 

» 18 de Maig de 2019 - des de les 19:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

VENDA D’ENTRADES Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 16 a 19 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 14 h. I una hora abans de l’actuació.

 
  
Seu-te!

 Acrobàcia Mínima.

Seu-te! és un espectacle de circ especialment construït per a divertir tota la família. És una aposta clara per la innovació i l'ús de nous llenguatges de creació artística. L'acrobàcia i els equilibris són les disciplines que podem trobar en l'escenari, generant moments de tensió i concentració en l'espectador. Seu-te! és una invitació a participar, col·laborar i sobretot jugar, mostrant una nova forma de relació entre l'artista i l'espectador. El públic deixa de ser espectador i passa a formar part del show amb l'objectiu comú d'acompanyar l'espectacle fins al final. L'essència de la tradició està molt present gràcies a objectes, cançons, vestuari... que faran al públic sentir-se més proper i participatiu.

Assenta’t, juga i gaudeix!

Intèrprets: Elena Ludwig i David Consuegra

Direcció artística: Lucas Escobedo

Duració: 55 min.

Dirigit a: Públic familiar

Entrada lliure amb invitació.

 

» 12 de Maig de 2019 - des de les 19:00 h «


Tipus de públic: familia

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 16 a 19 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 14 h. I una hora abans de l’actuació.

 

Venda d’entrades