Benvinguda

Com a alcalde de la Vila Joiosa, o la Vila, desitge donar-los la benvinguda a través d’esta pàgina web, a una ciutat d’enclavament privilegiat i que compta amb un envejable patrimoni cultural.
En els nostres carrers pot observar-se reflectit el patrimoni d’una població, la història del qual prové de les cultures més dispars, fruit evident d’una situació geogràfica i una climatologia que faciliten una estada reposada.
Tots els quilòmetres de litoral que disposa el nostre terme municipal fan, a més, que els amants de la platja troben en la calma del Mediterrani el lloc ideal on relaxar-se.
Des d’este espai virtual la Vila Joiosa els oferix una grata acollida si, finalment, opten per acostar-se a conéixer-nos.

Dades de l’edifici

L’arquitecte: L’artífex d’un edifici tan singular i emblemàtic ha sigut l’arquitecte espanyol José Maria Torres Nadal, juntament amb la col·laboració d’Antonio Marquerie. Torres Nadal, nascut en Cieza (Múrcia) en 1947, ha rebut nombrosos premis en el món de l’arquitectura. Titulat en l’ETSA de Barcelona en 1973, va obtindre el títol de Doctor en 1986. Entre 1978 i 1987 va exercir com a professor en l’ETSA de Barcelona. En 1997 es va fer càrrec de la Direcció del Departament de Projectes de la Universitat d’Alacant, del qual és catedràtic des de 1999. Des de 1983 és editor i director de la col·lecció de llibres Arquilecturas. La seua obra ha sigut arreplegada en nombroses revistes, monografies, catàlegs i llibres, i els seus escrits han aparegut en diverses publicacions i diaris.
Preocupat perquè els seus treballs s’integren en la ciutat, Torres Nadal fa referència al Teatre Auditori de la Vila Joiosa com « Un edifici relativament fàcil de fer». La zona dels músics, la del personal administratiu o, inclús, la cafeteria s’integren en l’espai públic per a generar vida urbana, «tant o més important que la vida interior, vinculades ambdues a través de les sales d’assaig», explica l’autor de l’obra, per a qui el braç al voltant de qual s’articula l’auditori està caracteritzat «per una certa novetat, ja que organitza l’espai entre la ciutat i l’auditori".
Per a la realització d’este disseny, Torres Nadal ha tingut també molt en compte la zona en què s’ubica.

El projecte: Durant el desenvolupament del projecte un dels moments que cal destacar és el fet d’haver sigut seleccionat per a ser exposat en el Museu d’Art Contemporani de Nova York (MOMA) , com un dels millors projectes arquitectònics espanyols d’avantguarda, que es convertix en una obra referencial de la nova arquitectura espanyola.
L’exposició va reunir 53 projectes arquitectònics, dels quals el Teatre Auditori va ser el projecte més gran i amb més capacitat de tots els que es van presentar en la mostra espanyola a Nova York.

L’edifici: El Teatre Auditori de la Vila Joiosa, obra de José María Torres Nadal i Antonio Marquerie, és un original edifici format per un cos central, que arreplega una sala per a 820 persones i que es prolonga a través d’un braç semicircular, que l’envolta. <<És el més atractiu del projecte>>, va dir l’arquitecte José María Torres Nadal.
El Teatre Auditori de la Vila Joiosa és una construcció de 25 metres d’altura que innova i revoluciona el tradicional sentit del programa d’estes edificacions, per proposar com a innovació que eixe programa es repartisca al voltant de tot l’edifici com una constel·lació.
Els materials de construcció són tots nobles, de primera qualitat, entre els quals predominen l’acer i el vidre.

Façana de l’edifici

Foyer principal

Vista a l’escenari

Foyer primera planta

Vista pati de butaques i anfiteatre

Àgora i accés principal

Localització

Carrer Concepción Aragonés, 2
03570 La Vila Joiosa (Alacant)
Tel: 96 589 42 50
Tel Taquilla: 96 685 08 08
teatre.auditori@villajoyosa.com
cultura@villajoyosa.com

Programació

<< Febrer >>

Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.
1 23
4 5 6 7 89 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Dill.Dima.Dime. Dijo.Dive.Diss. Dium.

Tots        Concert        Teatre        

  
Laberinto de Colores. No somos Monstruos Teatro.

Els colors són especials, tenen la capacitat de despertar en cada persona emocions diferents: alegria, tristesa, enuig, estrés, etc... Produeixen en nosaltres sensacions i sentiments. Però els colors, no sols els percebem amb la vista; també identifiquem olors, sabors, textures, situacions i estats d'ànim. A què ol el color verd? A què sap el color roig? I el groc, què et suggereix? Vivim dins d'un laberint de colors. Espectacle amb música en directe.

Duració: 50 min.

Dirigit a: xiquets i xiquetes de 2 a 6 anys

Idioma: castellà

Aforament limitat

 

 

» 03 de Febrer de 2019 - des de les 12:00 h «


Tipus de públic: xiquets

Teatre Auditori la Vila Joiosa

Invitacions a partir de gener

 
  
Bette and Joan. Descalzos Producciones, Saga Producciones & Txaló Produkzioak.

Dos estreles de Hollywood, en la decadència de les seues carreres, s'uneixen per al rodatge de Què va ser de Baby Jane? A pesar de les seues mítiques diferències, uneixen els seus talents per a intentar tornar a triomfar. Compartim amb elles un dia en els camerinos durant el rodatge d'esta pel·lícula de culte, assistint a la transformació de Bette Davis i Joan Crawford en Jane i Blanche Hudson, dos germanes que comparteixen una terrible història. Actrius i personatges entremesclats, igual que el cine i el teatre. L'autor, Anton Burge, basant-se en declaracions i documents gravats aconsegueix ficar-nos en la pell d'estes dos icones del cine, descobrint-nos les seues pors, ambicions, traïcions, odis, amors i desamors. Aconsegueix fer-nos riure, emocionar-nos i descobrir les pors d'algunes actrius en la seua maduresa.

Director: Carlos Aladro

Intèrprets: Yolanda Arestegui i Goizalde Nuñez

Escenografia: Anselmo Gervoles

Duració: 85 min.

Dirigit a: Jóvens i adults

Preu: 8 €

 

 

» 09 de Febrer de 2019 - des de les 19:30 h «


Tipus de públic: tots

Teatre Auditori la Vila Joiosa

VENDA D’ENTRADES Taquilla Teatre Auditori la Vila Joiosa Tel. 96 685 08 08 Horari: Dilluns, dimecres i divendres De 16 a 19 h. Dimarts i dijous. De 10 h a 14 h. I una hora abans de l’actuació.

 

Venda d’entrades