La Vila Joiosa renova la xarxa de proveïment en la partida Mediasses

L'execució de les obres tenen un cost previst de 45.385,33 euros

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha posat en marxa la projecció de les obres de renovació, substitució i mallat de la xarxa de proveïment en la partida Mediasses del municipi. L'actuació solucionarà els problemes que presenta aquesta xarxa en les zones de Mediasses, Rodacucos i Montesol.

 

El cost de les obres ascendeix a un total de 45.385,33 euros, procedents del Pla d'Inversions compromés amb Hidraqua.

 

Aquesta actuació contempla substituir les conduccions de ferro galvanitzat i polietilé per una canonada de quasi 290 metres de longitud, amb la finalitat de solucionar “les fugues, la falta de pressió i de cabal que pateixen els veïns d'aquesta zona a causa del disseny de la xarxa actual i l'obsolescència dels materials”, ha detallat el regidor d'Aigües i Clavegueram, Pedro Alemany.

 

L'actual xarxa de distribució és de tipologia ramificada, els efectes de la qual dificulten el subministrament en condicions òptimes de pressió, salubritat i seguretat —quant a la reglamentació d'instal·lacions contra incendis. Així mateix, es renovaran les instal·lacions escomeses domiciliàries i es col·locaran dos hidratants de protecció contra incendis, sis vàlvules de comporta i una reductora.

 

El termini d'execució previst per a les obres és de dos mesos, temps en el qual es posarà en marxa aquest nou sistema que permetrà subministrar aigua des del depòsit de Rodacucos i el de Damunt l'Horta amb la finalitat de millorar la pressió en la zona.

 

L'actuació d'aquestes obres de renovació i mallat contemplen realitzar un seguiment arqueològic, perquè la zona es troba pròxima a diversos jaciments d'interés.

 

Notícia publicada el 09 de Maig de 2019