El cinema de producció valenciana es fa un forat en l'agenda cultural de la Vila

'Juegos de familia' de Belén Macías es projecta el dijous 15 a les 18 h a l'Auditori del Centre Social

  

L'adhesió de la Vila a CulturArts en la modalitat audiovisual fa possible que, a partir d'ara, arriben a la localitat produccions cinematogràfiques valencianes. Es tracta de llargmetratges presentats en 2017 la Mostra Viva de Mediterrani de València i que arribaran a les pantalles d'aquells municipis adherits a la proposta de l’Institut Valencià de Cultura.

 

En el cas concret de la Vila Joiosa, el llargmetratge que estrena aquest Cicle de cinema calencià és Juegos de familia, de la productora Gaia Audiovisuals, dirigit per Belén Macías. La pel·lícula se centra en el matrimoni de Carmen i Andrés, que no acaba de funcionar bé, ja que ell no posa de la seua part i està amargat a la faena. Després d'una gran discussió, Carmen marxarà de casa i Andrés descobrirà que la seua dona té un amant: Raúl, el perruquer. En comptes d'enfadar-se, Andrés s'acostarà a Raúl per aconseguir reconquistar la seua dona.

 

Aquest llargmetratge inclou en el repartiment d'actors com Juanjo Puigcorbé, Marta Belenguer, Vicky Peña, Enrique Arce, Antonio Valero, Sergio Caballero, Juli Mira, Ximo Solano i Mireia Pérez. Va ser candidata a «Candidata» dels Premis Goya 2017 i va estar present al Festival de Cinema de Beinjing i al Chicago Latino Film Festival.

 

Les entrades costen 2 € i es poden adquirir a la taquilla de Teatre Auditori hui dimarts i el dijous, de 10 a 14 h; demà dimecres de 16 a 19 h i una hora abans de la projecció.

 

Maria Ángeles Gualde, regidora de Cultura de la Vila, ha explicat que «aquest cicle portarà fins ací pel·lícules que, d'una altra manera, probablement, mai arribarien. A més, és important conéixer el cinema que es produeix a la Comunitat Valenciana —el nostre cinema— i, sobretot, col·laborar entre tots per promocionar-lo».

Notícia publicada el 14 de Febrer de 2018