14 de Maig de 2019

Guanyadors del IV Concurs de Contes Xifrats

El projecte Vilamàtiques va tancar el curs 2018-2019 amb la conferència “Els sistemes electorals. Propestes per millorar-ne la proporcionalitat” del professor de la Universitat Cardenal Herrrara, Alberto Zapatera; i l’entrega de premis del IV Concurs de Contes Xifrats.

Categoria: Vilamatiques.

02 de Maig de 2019

Conferència: Els sistemes electorals. Propostes per millorar-ne la proporcionalitat

Són proporcionals els sistemes electorals? Hi ha diferents sistemes y fórmules electorals, però, quina és la més justa? Si voleu saber més, no falteu a la conferència el pròxim dijous 9 de maig.

Categoria: Vilamatiques.

15 de Març de 2019

IV Concurs de Contes Xifrats

¿Perquè no jugar amb un nombre tan important en l’àmbit de les matemàtiques com ara el número π? Us proposem un repte: escriure un mini-conte basat amb les xifres d’aquest número tan conegut per tots.

Categoria: Vilamatiques.

04 de Març de 2019

Conferència: Matemàtiques en femení

Quan pensem amb matemàtics rellevants ens venen al cap Pitàgores o Gauss, i poques vegades pensem amb dones matemàtiques. En esta conferència veurem el treball d’aquelles dones que han contribuït substancialment al avanç de les matemàtiques.

Categoria: Vilamatiques.

31 d’Octubre de 2018

Conferència: “Numerosas Palabras”

Les matemàtiques i la literatura són àmbits aparentment diferents. En canvi, aquesta conferència mostrarà l’antiga relació que els dos àmbits mantenen amb l’objectiu de desterrar algunes idees preconcebudes.

Categoria: Vilamatiques.

07 de Juny de 2018

Guanyadors del III Concurs de Contes Xifrats

El projecte Vilamàtiques va tancar el curs 2017-2018 amb la conferència “Carl Friedrich Gauss. Algunas aplicaciones de su obra en nuestra vida cotidiana” de la professora de la Universitat d’Alacant Mariola Molina i l’entrega de premis del III Concurs de Contes Xifrats.

Categoria: Vilamatiques.

07 de Maig de 2018

Conferència: Carl Friedrich Gauss: Algunas aplicaciones de su obra en nuestra vida cotidiana

Carls Friedich Gauss va ser un matemàtic, astrònom i físic alemany considerat per molts com un dels matemàtics més notable i influent de tots els temps. Aplicacions d’algunes de les seues contribucions ens envolten cada dia. Si voleu saber més, no falteu a la confèrencia el pròxim dijous 10 de maig

Categoria: Vilamatiques.

28 de Març de 2018

III Concurs de Contes Xifrats

Categoria: Vilamatiques.

27 de Febrer de 2018

Conferència: Les matemàtiques en el nostre futur

Categoria: Vilamatiques.

20 d’Octubre de 2017

Conferència: De l’àbac al xip

Categoria: Vilamatiques.